Zoeken
werkboekjeklein

Schrijf een liedje

Hoe schrijf je een liedje? Wij gaan het je stap voor stap leren met ons gratis werkboekje voor in de klas 'Een liedje schrijf je zo!'.

Bestel de boekjes

Via de website van Young Crowds kun je voor de hele klas een pakket van 30 werkboekjes bestellen. Je betaalt alleen de verzendkosten. Hoe bedenk je een onderwerp? Hoe schrijf je een mooie tekst? Je leert het allemaal in een vrolijke muziekles. En singer-songwriter Sanne Hans geeft handige tips! Sanne is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
BESTEL DE GRATIS BOEKJES

Digitale les en handleiding
Bij het boekje zit ook een interactieve digitale les met muziekfragmenten en video's. Luister naar liedjes, oefen met rijmen en kies een genre. In een paar uur schrijven je leerlingen de nieuwe hit van Kinderen voor Kinderen! Voor docenten is er een handleiding die hieronder gratis te downloaden is. In deze handleiding geven we de leerkracht extra uitleg over de les en de oefeningen. Daar vind je ook de antwoorden op de oefeningen in het werkboekje.
BEKIJK DE DIGITALE LES
DOWNLOAD DE HANDLEIDING

Is jullie liedje klaar? Lees hieronder hoe je de songtekst kan insturen!

Doe mee aan de liedjeswedstrijd

Kinderen voor Kinderen bestaat 40 jaar en dat vieren we op een bijzondere manier: jij kunt met je klas een liedje schrijven voor onze nieuwe cd! Zo werkt het:

1. Schrijf met de les ‘Een liedje schrijf je zo!’ in de klas een tekst voor een liedje van Kinderen voor Kinderen. Schrijf erbij welk genre jullie erbij vinden passen.

2. Stuur de tekst vóór 6 maart in via het formulier onderaan deze pagina.

3. Op 6 of 7 maart horen jullie of Sanne Hans (Miss Montreal) bij jullie langs komt om jullie liedje verder uit te werken. Dat zal zijn op 11, 12 of 13 maart.

4. De uitgewerkte liedjes komen vanaf 20 maart op deze website te staan. Er kan 10 dagen gestemd worden!

5. Op 1 april (echt!) maken we het winnende liedje bekend. Onze producer Tjeerd Oosterhuis gaat het lied afmaken en samen met onze kinderen opnemen.

6. Het winnende liedje komt op onze nieuwe cd én de hele klas mag in oktober naar de grote live show van Kinderen voor Kinderen!

* Vul in onderstaand formulier eerst jullie gegevens in en klik op de knop 'Volgende stap'. Beantwoord in het volgende scherm de vraag en voeg de songtekst van jullie liedje toe (als document). Klik vervolgens op 'Versturen' om het volledige formulier te verzenden. Je krijgt niet meteen een bevestiging. Als jullie tekst wordt gekozen, neemt de redactie contact met je op.

 

Het laatste nieuws!