Audities, Koor en liedjes

koor-en-audities

Audities

Wanneer zijn er audities voor het Koor?
Er zijn op dit moment geen audities. In januari 2018 houden weer auditiedagen. Daarvoor kun je je vanaf oktober aanmelden via onze site. Hou die dus goed in de gaten! Het heeft geen zin om eerder te mailen.

Hoe oud moet ik zijn om auditie te doen voor het koor?
Als je 7 jaar of ouder bent maar nog niet in groep 8 zit, kun je auditie doen voor het koor.

Hoe werken de audities?
Daarover vind je in oktober meer informatie op deze site.

 

Koor

Wie zitten er in het Koor?
Het Koor stelt zich op deze pagina aan je voor! Ieder jaar wisselt het Koor van samenstelling. Het Koor bestaat uit zangkinderen en danskinderen, in totaal rond de 35. Bij optredens zie je soms meer, soms minder kinderen. In de videoclips zie je ze allemaal. In het cd-boekje vind je wie precies de solo's per liedje zingt.

Hoe vaak en waar repeteert het Koor?
Er zijn iedere zondag zang- en dansrepetities in Amsterdam. Soms zijn er extra repetities op woensdag en zaterdag. Zingen bij Kinderen voor Kinderen is dus niet te combineren met een sport op hoog niveau of een rol in andere professionele muziek- of theaterproductie.

Waar en wanneer treedt het Kinderen voor Kinderen Koor op?
Daarvoor moet je onze website in de gaten houden. De optredens staat in de agenda. In oktober is er ieder jaar een grote show, daarnaast zijn er promotionele optredens op bijvoorbeeld de Koningsspelen in april en in het voorjaar de Doe-middag. In de kerstvakantie geven we een Kerstvakantieconcert.

Vroeger was Kinderen voor Kinderen toch voor een goed doel?
Dat klopt, bij de eerste editie in 1980 haalden we geld op voor de speelgoedactie van de VARA. En nog steeds is Kinderen voor Kinderen echt vóór kinderen en halen we ieder jaar geld op voor een goed doel. In 2012 was dat bijvoorbeeld My Book Buddy, in 2013 Right To Play, in 2014 het Jeugd Cultuurfonds en in 2015 Serious Request (kinderen in conflictgebieden). Eerder steunden we Novib (2005), pleegzorg in Nederland (2009), War Child (2008) en slachtoffers van de tsunami (2005). Het goede doel van 2016 maken we later dit jaar bekend. Vanwege de aangescherpte mediawet mochten we in 2016 geen geld meer inzamelen. Daarom hebben we ervoor gekozen om verschillende, geselecteerde goede doelen de spaarvarkens uit de show te geven. De doelen kunnen zelf de spaarvarkens veilen of een mooie bestemming geven. Welke doelen het zijn, maken we later bekend op de site.

 

Liedjes

Waar vind ik karaokeversies van de liedjes?
Je kunt de versies zonder zang vinden op de Songfestival cd's en op de jaarlijkse cd's vanaf deel 26. Losse liedjes kun je downloaden via iTunes. Op YouTube maken we sinds een aantal jaar karaokeclips.

Ik heb een liedje geschreven! Kan ik het opsturen?
Graag! We zijn altijd op zoek naar nieuwe liedjes. Je kunt de tekst en opname opsturen via de mail. Een groot bestand kun je het beste via WeTransfer sturen. Vergeet niet je naam en contactgegevens en de songtekst in de mail te zetten.

Waar kan ik de cd's en dvd's van Kinderen voor Kinderen kopen?
De cd's en dvd's van het Kinderen voor Kinderen-koor zijn te koop in de VARA shop. Je kunt de meeste cd's en dvd's ook krijgen in cd-winkels of (digitaal) via webshops.

 

Mijn vraag staat er niet bij!
Stuur ons een mailtje via het contactformulier.

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws!