Zoeken
LeerkrachtenTips

In de klas

Dans en zing in de klas!
Muziek in de klas is belangrijk én leuk. Leerkrachten hebben niet altijd tijd om zelf een muzikaal lesprogramma te ontwikkelen. Daarom helpt Kinderen voor Kinderen je graag op weg met lesbrieven en dansles-video's. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe video's en links.

Kinderen voor Kinderen in de klas
In de serie Kinderen voor Kinderen in de klas leren Gino en Jady je aan de hand van allerlei leuke en uitdagende stemoefeningen hoe je het beste je stem kunt gebruiken. De afleveringen zijn beschikbaar op onze site:

- Aflevering 1: Staan en ademhalen
- Aflevering 2: Uitspraak
- Aflevering 3: Toonladder
- Aflevering 4: Hoog zingen
- Extra: Warming up
- Extra: Tips voor leerkrachten

Zanglessen
Wij maken regelmatig zangles-video's van onze liedjes. Je kunt ze allemaal vinden in een playlist op de site. Handig voor thuis of op school op het digibord!

Danslessen
Van onze liedjes voor de Koningsspelen en de Kinderboekenweek maken we altijd een dansles-video. Deze kun je vinden in een speciale playlist onder Video's. Omdat op digiborden vaak een YouTube-video het beste werkt, kun je al deze dansinstructies daar ook vinden in een playlist.

Bladmuziek
Van heel veel liedjes hebben we gratis bladmuziek beschikbaar op deze pagina. Hiermee kun je leerlingen begeleiden op bijvoorbeeld piano of gitaar of natuurlijk kinderen zelf leren noten lezen.

Lesbrieven
Aan de slag in de klas met een liedje en dansje? In deze lesbrieven vind je een aantal tips en een volledig lesprogramma om de choreografie in te studeren:

- Kom erbij!
- Red de bij
- Fitlala
- Gruwelijk eng
- Okido
- Voor altijd jong!
- Hupsakee!

Schooltv
Vanaf 2018 werken we samen met Schooltv om de lesmaterialen bij onze liedjes en videoclips beschikbaar te maken voor docenten. Op onze Schooltv-pagina vind je een overzicht.

Op de hoogte blijven?
Altijd als eerste weten dat er een nieuw liedje aankomt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws!